Over mij

2007

In 2007 ging ik voor het eerst met een vriendin mee naar een yogales. In deze les ben ik mijzelf flink tegen gekomen. Want waarom viel ik om terwijl de anderen moeiteloos overeind bleven en waarom deed het bij mij pijn terwijl de anderen lagen of zaten met een grote glimlach om hun mond. Na de les was ik gefrustreerd en boos. En ik had overal spierpijn. Een paar dagen lang heb ik mij toen afgevraagd wat er nu zo goed is aan yoga.

Maar, zonder dat ik mij er bewust van was, had de les toch iets met mij gedaan. Want ik ging naar de volgende les en ben er nooit meer mee opgehouden. Yoga werd voor mij steeds leuker en prettiger. Ik ging zelfs thuis oefenen.

2010

Yoga was nu al een vast onderdeel van mijn leven en ik besloot een tweetal workshops van Neva Ingalls te gaan volgen. Hier werd bij gevraagd waarom ik geen teachers training ging volgen. Ik was gevleid maar zag mezelf niet als yogadocent voor een groep staan! Toch liet het idee mij niet los en na enige aarzeling begon ik aan de docentenopleiding.

Tijdens mijn opleiding werd ik gevraagd of ik les wilde gaan geven. Spannend!
Het begon er naar uit te zien dat mijn yogapad al was uitgestippeld zonder dat ik daar bewust mee bezig was.

2012

In 2012 heb ik mijn opleiding 200H afgrond bij Yogasite. De opleiding werd verzorgd door 3 drie geweldige docenten, Dorinda Farver, Neva Ingalls en Robert Boustany, waar ik veel aan heb gehad en nog steeds heb.

Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en daarom volg ik nu de vervolg opleiding (500H) bij Robert Boustany, ga ik naar workshops, volg ik lessen van andere docenten en lees ik vakliteratuur. Er is nog zoveel te leren en vooral te genieten. Ik ben nog lang niet uitgeleerd.

Nu

Persoonlijk haal ik veel uit mijn yogalessen, of ik deze nu geef of ontvang. Yoga is een manier om bij jezelf te komen, een ervaring die ik niet met woorden kan beschrijven. Je moet het zelf ervaren. Soms is het pijnlijk, word je verdrietig of juist heel blij. Het kan heel confronterend zijn maar het is altijd bijzonder. Ieder mens is uniek en dat maakt de samenwerking tussen “vrager en aanbieder” zo mooi.

Ik ben super enthousiast over mijn yogapad. Mijn yogaervaringen had ik nooit willen missen en gebruik ik in mijn lessen en in mijn leven. Dit enthousiasme deel ik graag met jou!

Namasté

Maria de Jong